top of page
חיפוש

טיול עם ילדים – טיפים יעילים ממני אליכם

  • תמונת הסופר/ת: Noa Agiv
    Noa Agiv
  • 14 באפר׳
  • זמן קריאה 4 דקות

חופשה עם ילדים
חופשה עם ילדים

חזרנו מטיול משפחתי במקסיקו, והחלטתי לנצל את הבמה כדי לחלוק כמה טיפים יעילים לטיול עם ילדים – מתוך ניסיון אישי ומהלב.

אנחנו ברילוקיישן לזמן מוגבל, ולכן מנצלים כל חופשה לטייל במקום חדש. רוב הנסיעות שלנו עד כה היו בסגנון של Road Trip, אבל הפעם זה היה קצת אחר – שילוב של טיסות עם נסיעות.הטיול היה בן 13 יום, עברנו בין כמה לוקיישנים מדהימים: קנקון, טולום, איסלה מוחרס, פלאיה דל כרמן, קוזומל ועוד.

אבל מטרת הפוסט הזה היא לא לספר על המקומות עצמם, אלא לשתף איך לטייל באופן יעיל עם ילדים – מהכנה ועד התנהלות בשטח.הילדים שלנו בגילאי 6–12, אז כמובן שכל אחד יכול להתאים לפי גילאי ילדיו.


שלב ההכנה – מסלול, תיאום ציפיות ואריזות

ערב סקירה – מומלץ מאוד לקיים ערב לפני הטיול שבו מציגים לילדים את המסלול: לפתוח את המפה בגוגל Maps, להראות איפה תהיו בכל יום, מה אופי הנסיעות או הטיסות, היכן ישנים וכמה זמן תשהו בכל מקום.כדאי גם להשאיר זמן לשאלות, לתת להם תחושת שותפות ובעלות.

הכנה תרבותית – מאחר והטיולים שלנו עד כה היו בארה"ב, הסברנו להם מראש שמקסיקו שונה מאוד: גם באוכל, גם בהתנהלות וגם ברמת הבטיחות. למשל, הסברנו מראש למה אסור לשתות מים מהברז במקסיקו.

אריזות – כל ילד אחראי לארוז את חפציו ולקחת אחריות על המזוודה שלו. אנחנו נותנים קווים מנחים כלליים:10 סטים של בגדי קיץ, נעליים, סנדלים, ספר, משחק קטן (קלפים/חוברת עבודה) ובובה אהובה.כמובן שבסוף עוברים על זה יחד כדי לוודא שהכול בפנים.

למידה בטיול – בטיולים ארוכים, אנחנו מכינים מראש חוברות לימודיות לילדים כדי לשמור על תרגול.אנחנו קובעים מראש כמה פעמים בשבוע צריך לתרגל, וחשוב – קובעים מתי זה קורה.ההמלצה שלי היא לתרגל לפני זמן מסך. כך המסך הוא "זכות" שמגיעה אחרי "חובה" – בדיוק כמו בחיים.

תיק קטן אישי – לכל ילד תיק קטן שמתאים לגופו, בו נמצא כל מה שהוא צריך לזמן מעבר: בקבוק מים, חטיף, ספר, טאבלט, אוזניות, תחתון, גרביים, כובע.חשוב מאוד שהתיק יהיה נוח להם ומוכר – אחרת תמצאו את עצמכם סוחבים אותו במקומם...כשיוצאים לטיול יומי – הם יכולים לקחת את התיק לבד. זה מלמד אחריות.

בתיק האישי שלנו – אנחנו תמיד שמים: מטענים וכבלים, מטען נייד, מגבת קטנה, אוכל, מים, מגבונים – וכל מה שבד"כ "הילדים צריכים עכשיו".אצלנו, תמיד באיזשהו שלב למישהו מתחשק לצייר – אז גם מחברת וקלמר עם טושים זה ציוד חובה.


טיסות ומעברים – תכנון, שגרה ואחריות

כל ילד אחראי על שני פריטים בלבד – המזוודה שלו והתיק האישי. הסברנו שזה באחריותם, ובכל עצירה – ספרנו יחד את כל הפקלאות.

מקומות בטיסה – החליטו מראש מי יושב ליד החלון!לא רוצים להתחיל ויכוחים בזמן שאנשים עומדים בתור מאחוריכם.אצלנו עובד "משלושה יוצא אחד" – פתרון פשוט ואובייקטיבי, וגם דרך ללמד עמידה בתור, קבלת תוצאה, פשרה והסתגלות.

זמן לשירותים – נצלו כל הזדמנות לפני תורים או לפני עליה למטוס/ירידה ממנו כדי להציע גיחה לשירותים.לא תרצו למצוא את עצמכם ממריאים כשמישהו פתאום חייב לשירותים ואין מה לעשות...

זמן המתנה לא חייב להיות מסכים – שחקו יחד: ים/יבשה, משחקי חרוזים, שירים, 7 בום וכו'.אנחנו שומרים את המסכים למצבים בהם באמת אין אפשרות אחרת – כמו טיסה, או שייט באונייה.

מעבורות – מומלץ להצטייד מראש באוכל ומים בתיק קטן. אם יש ילדים שסובלים מבחילה – כדאי לתת מראש כדור.הפכו את החוויה להזדמנות: הסתכלו יחד על הים, על היבשה שמתרחקת, תצפתו על הקברניט – זה מרתק!

בדרך למסלול הליכה? מעולה. נצלו את זמן הנסיעה למרוח קרם הגנה. קרם סטיק לפנים עובד אצלנו הכי טוב – הילדים מורחים לבד ואנחנו רק מוודאים. ספריי גוף – רק באוויר הפתוח, לא באוטו.

נסיעות ארוכות – כשזמן המסך מסתיים, זה הזמן לשלוף פודקאסט! הורידו מראש כמה פרקים מתאימים – אל תסמכו על קליטה.


מלונות – סדר וגבולות ברורים מונעים כאוס

לפני הגעה לחדר – הודיעו לילדים מה מצופה מהם: מתארגנים ליציאה? מקלחת? זמן מנוחה? כשהכול ברור – אין הפתעות.

מי ישן איפה? – כדאי לתת להם לנסות להסתדר לבד, זהו תרגול חשוב לחיים. הרבה פעמים הם מפתיעים ועושים משא ומתן טוב. אם לא – חזרו לשיטת "משלושה יוצא אחד".

סדר במקלחת – לפני שמתחילים מקלחת, כל ילד מסדר לעצמו בגדים להחלפה. לרוב אין חדר נפרד, וכך מונעים את הצורך להסתובב עם מגבת ולחפש בגדים.

כביסה במקום אחד – קבעו נקודה קבועה למיקום הכביסה: פינה או שקית. עדיף שקית, כי רצפת חדרי מלון לפעמים רטובה אחרי מקלחת– ואתם לא רוצים בגדים רטובים בתיק.

זמן מנוחה קבוע – בין הפעילויות (בוקר ואחה"צ/ערב), אנחנו משתדלים שתהיה אתנחתא. אצלנו זה זמן מנוחה/מסך – שעה וחצי, כל אחד בתכנים שהוא רגיל ומורשה לצפות בהם. הילדים יודעים שיש להם זמן מסך ביום – ואז אין שאלות ודיונים בלתי פוסקים. אבל – גלו גמישות. אם יש נסיעות ארוכות – אז זמן המסך "עובר לשם".


אוכל – בין מסעדות לפיקניקים

נשנוש בתיק – תמיד. עוגיות, פירות, קרקרים – שיעזרו כשפתאום תוקף הרעב, ואתם עוד רחוקים מהמסעדה.

מסעדות בטוחות בלבד – לאכול רק במקומות שיש בהם אנשים אחרים, עם ביקורות טובות בגוגל. כשהולכים עם ילדים – לא משחקים בקלקולי קיבה.

תשאלו את הילדים מה בא להם – ותהיו קשובים. אבל בסוף – אתם ההורים, ואתם יודעים מה באמת יתאים להם.

המתנה לאוכל במסעדה – זמן לא קל. הילדים רעבים, ואתם לא יודעים מתי יגיע האוכל. נצלו את הזמן למשחקים קטנים, שיחות על חוויות מהטיול, או סיפורים מהטיולים שלכם כשהייתם ילדים.אפשר גם: לצייר על גב של ילד והם צריכים לנחש, פיקולו, ניחוש חיה, איקס עיגול על מפית…אם אפשר, שאחד ההורים ייצא איתם לסיבוב קצר בחוץ עד שהאוכל מגיע – זה ממש עוזר.

פיקניק במקום מסעדה – לא חייבים שלוש ארוחות במסעדות. תכננו מראש אחת מהן כפיקניק או ארוחת סנדוויצ'ים. לשם כך כדאי שתמיד יהיו אצלכם: סכין, כף, צלחת, קופסה קטנה עם מכסה – ככה תוכלו להכין סלט טונה/אבוקדו ולמרוח על לחמנייה, גם בלי צידנית.


לסיכום – למה כל זה חשוב?

ניסיתי בפוסט הזה לרכז את כל מה שעזר לנו בטיול, ולשלב גם את הזווית החינוכית שמובילה אותנו כהורים.

אני מאמינה שהילדות היא הזמן שלנו כהורים לייצר זכרונות, חוויות, תחושת שייכות ומשמעות. הטיולים האלו הם לא רק בילוי – הם חלק מעיצוב האישיות של הילדים.

טיול עם ילדים הוא חוויה כיפית ומאתגרת כאחת. הסוד הוא בהכנה, תיאום ציפיות, תרגול שגרה, ומתן תחושת שותפות אמיתית. ככל שתתנו להם מקום – הם יפתיעו אתכם, ייקחו אחריות, ירגישו בעלי ערך – ומה ילד באמת צריך, אם לא את זה?



מקסיקו עם ילדים
מקסיקו עם ילדים


 
 
 

Comments


  • Whatsapp
  • 2
  • 4
  • 3
  • 1
bottom of page